Facebook-icon Twitter-icon LinkedIn-icon Flickr-icon Instagram-icon Youtube-icon Vimeo-icon

Hiilineutraali uuden vuoden aattojuhla Lahdessa

Erikoisuudet

Juhlat

Näytökset

Turvallisuus

Hiilineutraali uuden vuoden aattojuhla Lahdessa

Hiilineutraali ilotulitustapahtuma


Ilotulitus on vuosituhansia vanha taidemuoto”, toteaa Lahden kaupungin kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos. Ilotulitusala on tehnyt huikeaa työtä ympäristövastuullisuuden saralla ja Lahden kaupungin uuden vuoden aattojuhla haluaa tutkitun tiedon kautta kääntää keskustelun oikeisiin asioihin.

CO2esto Oy teki tapahtumasta aiheutuvien hiilidioksidipäästöjen määrityksen ja mitätöinnin CO2-päästöleikkuripalvelun kautta. Yhteenvetona tapahtuman päästövaikutuksista voidaan todeta sen olevan hyvin vähäpäästöinen. ”Tapahtumassa on hienosti huomioitu lähtökohtaisesti mm. hävikkiruoan järjestämistä, logistisia ratkaisuja sekä paikallisten toimijoiden osallistamista” toteaa Janne Kärki (CO2Esto Oy)

Tapahtuman päästöistä vain 4,7 prosenttia aiheutuvat ilotulituksesta ja ohjelmasta. Suurin hiilijalanjälki muodostuu yleisön ja järjestäjien matkoista (79,8 %). Siksi tapahtumaan saapuminen julkisin kulkuneuvoin tai kävellen on suositeltavaa.

Olemme aktiivisesti selvittäneet ilotulitteiden ympäristövaikutuksia ja saimme hiljattain määriteltyä yrityksemme hiilijalanjäljen. Tavoitteenamme on olla hiilineutraali jo vuonna 2020. Lahden kaupungin projekti on luonnollinen jatke tälle työlle ja olemme kiitollisia siitä, että saamme olla mukana juhlistamassa uutta vuotta hiilineutraalisti”, toteaa toimitusjohtaja Niila Rajala Suomen Ilotulitus Oy:stä.

Lahden kaupungin hiilineutraalissa ilotulituksessa ei käytetä muovia ja roskat kerätään pois. Jos jotakin lentää pidemmälle (esim. tähtipommin kuoren palanen), niin se on maatuvaa paperimassapohjaista ainetta.

Jaa artikkeli:

Haluan lisätietoja ilotulitusnäytöksen ostamisesta